• PENGUMUMAN
  Sebarang pertanyaan berkaitan khidmat pengurusan dan kehakiman di JKSNPP, sila emel ke Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  ENAKMEN KEBEBASAN MAKLUMAT (FOI) PULAU PINANG
  Kerajaan Negeri mewartakan Enakmen Kebebasan Maklumat (FOI) Pulau Pinang pada 1 Januari 2015. Sila KLIK menu Enakmen Kebebasan Maklumat di muka depan Laman Web.
   DASAR KUALITI JKSNPP IALAH:
   "Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Pulau Pinang komited untuk melaksanakan pengurusan dan pengadilan kes-kes syariah berasaskan hukum Syarak dan undang-undang secara profesional, adil, cekap dan berkesan. Pelaksanaan sistem pengurusan kualiti akan sentiasa ditambahbaik sebagai landasan ke arah sebuah institusi kehakima syariah yang berwibawa."
   

Laman Web Rasmi Jabatan Kehakiman Negeri Pulau Pinang

Laman Web Rasmi Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Pulau Pinang

PENDENGARAN KES RAYUAN SECARA ATAS TALIAN

SELASA, 22 JANUARI 2021 – Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Pulau Pinang(JKSNPP) hari ini telah mengendalikan pendengaran kes rayuan secara atas talian susulan penyelarasan operasi yang telah diputuskan dalam Mesyuarat Khas Pengurusan Kes Semasa Perintah Kawalan Pergerakan(PKP) Mahkamah Syariah seluruh Malysia yang dikendalikan oleh Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia(JKSM) bagi menyelaraskan operasi Mahkamah Syariah seluruh Malaysia.

Pendengaran prosiding ini melibatkan kes Mahkamah Rayuan Syariah Negeri Pulau Pinang yang dipengerusikan oleh YAA Dato' Setia Dr. Hj Mohd Na'im bin Hj Mokhtar bersama dua paneliaitu YA Dato' Mohamad Shakir bin Hj. Abdul Hamid dan YA Datuk Haji Mohd Radzi bin Abd Latif. Peguam dan pihak yang terlibat dalam kes ini berinteraksi prosiding kes secara atas talian. Mahkamah sebelum ini telah memberikan pengecualian kehadiran fizikal kepada semua pihak.

Pendengaran kes melalui atas talian yang dilaksanakan diJKSNPP bukan hanya dapat menangani penularan Covid-19 semasa tempoh PKP bahkan ia dapat menyegerakan hak dan maslahah pelanggan supaya dapat dipelihara dengan prinsip keadilan sewajarnya. Usaha ini adalag sebagai langkah proaktif bagi memastikan JKSNPP dapat memberikan perkhidmatan yang responsif kepada kehendak semasa pelanggan.

 

Mobile / Web 2.0

Galeri Multimedia

E-Perkhidmatan

Maklumbalas

Statistik Pelawat

8279878
Hari ini
Kelmarin
Minggu ini
Minggu Lepas
Bulan Ini
Bulan Lepas
Jumlah Hari
1264
3608
4872
28128
89468
102214
8279878

Hubungi Kami

Alamat:   No. 3, Jalan Batu Gantung, 10450 Pulau Pinang
Telefon: 04-830 7777
Faksimili: 04-830 7899
Emel: jksnpp@esyariah.gov.my
Hubungi Kami

  
Waktu Bekerja

Isnin-Khamis
8.00 pagi-1.00 t/hari
2.00 petang-5.00 petang
Jumaat
8.00 pagi-12.15 t/hari 
2.45 petang-5.00 petang
Sabtu & Ahad : Cuti Umum

 

 

 

Kalendar JKSNPP

Kalendar JKSNPP

Logo Web

Capaian Applikasi

ADOBE READER ADOBE FLASH PLAYER MOZILLA FIREFOX

Ikuti Kami

RSS FACEBOOK FLICKRTWITTERqr

Tarikh Kemaskini

 • Dikemaskini pada : 25 Julai 2023, 17:06:58. Oleh Unit ICT, JKSNPP