• PENGUMUMAN
  Sebarang pertanyaan berkaitan khidmat pengurusan dan kehakiman di JKSNPP, sila emel ke Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  ENAKMEN KEBEBASAN MAKLUMAT (FOI) PULAU PINANG
  Kerajaan Negeri mewartakan Enakmen Kebebasan Maklumat (FOI) Pulau Pinang pada 1 Januari 2015. Sila KLIK menu Enakmen Kebebasan Maklumat di muka depan Laman Web.
   DASAR KUALITI JKSNPP IALAH:
   "Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Pulau Pinang komited untuk melaksanakan pengurusan dan pengadilan kes-kes syariah berasaskan hukum Syarak dan undang-undang secara profesional, adil, cekap dan berkesan. Pelaksanaan sistem pengurusan kualiti akan sentiasa ditambahbaik sebagai landasan ke arah sebuah institusi kehakima syariah yang berwibawa."
   

Laman Web Rasmi Jabatan Kehakiman Negeri Pulau Pinang

Laman Web Rasmi Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Pulau Pinang

MESYUARAT KHAS ISU - ISU PERKHIDMATAN KEHAKIMAN DAN PERUNDANGAN

ISNIN, 25 JANUARI 2021 – Mesyuarat Perbincangan Isu - isu Perkhidmatan Kehakiman dan Perundangan Dalam Tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) telah diadakan di Bilik Mesyuarat Utama, Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Pulau Pinang(JKSNPP).

 

Mesyuarat dan perbincangan ini telah dipengerusikan oleh YB. Dato' Norazmi bin Mohd. Narawi, Penasihat Undang-undang Negeri Pulau Pinang. Sahibus Samahah Dato' Seri Dr. Haji Wan Salim bin Wan Mohd. Noor, Mufti Kerajaan Negeri Pulau Pinang menyertai mesyuarat ini secara atas talian. Selain itu, turut hadir sama dalam mesyuarat tersebut adalah wakil - wakil dari Pejabat Setiuasaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang, Jabatan Kewangan Negeri, Majlis Keselamatan Negara(Negeri Pulau Pinang), Persatuan Peguam Syarie Negeri Pulau Pinang, Jawatankuasa Peguam Negeri Pulau Pinang dan Pegawai Kanan JKSNPP mengikut SOP yang telah ditetapkan.

Hasil mesyuarat telah menetapkan bahawa satu kaedah berkaitan perbicaraan atas talian akan diwujudkan tanpa melibatkan apa-apa pindaan ke atas peruntukan undang- undang yang sedia ada. Disamping itu, mesyuarat juga mengambil kira perbelanjaan keperluan bagi memperolehi peralatan perbicaraan secara atas talian menepatiinisiatif hasrat kerajaan negeri yang menhutamakan perjimatan kertas, penang digital serta mengelakkan penularan Covid-19.

Mobile / Web 2.0

Galeri Multimedia

E-Perkhidmatan

Maklumbalas

Statistik Pelawat

8279718
Hari ini
Kelmarin
Minggu ini
Minggu Lepas
Bulan Ini
Bulan Lepas
Jumlah Hari
1104
3608
4712
28128
89308
102214
8279718

Hubungi Kami

Alamat:   No. 3, Jalan Batu Gantung, 10450 Pulau Pinang
Telefon: 04-830 7777
Faksimili: 04-830 7899
Emel: jksnpp@esyariah.gov.my
Hubungi Kami

  
Waktu Bekerja

Isnin-Khamis
8.00 pagi-1.00 t/hari
2.00 petang-5.00 petang
Jumaat
8.00 pagi-12.15 t/hari 
2.45 petang-5.00 petang
Sabtu & Ahad : Cuti Umum

 

 

 

Kalendar JKSNPP

Kalendar JKSNPP

Logo Web

Capaian Applikasi

ADOBE READER ADOBE FLASH PLAYER MOZILLA FIREFOX

Ikuti Kami

RSS FACEBOOK FLICKRTWITTERqr

Tarikh Kemaskini

 • Dikemaskini pada : 25 Julai 2023, 17:06:58. Oleh Unit ICT, JKSNPP