• PENGUMUMAN
  Sebarang pertanyaan berkaitan khidmat pengurusan dan kehakiman di JKSNPP, sila emel ke Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  ENAKMEN KEBEBASAN MAKLUMAT (FOI) PULAU PINANG
  Kerajaan Negeri mewartakan Enakmen Kebebasan Maklumat (FOI) Pulau Pinang pada 1 Januari 2015. Sila KLIK menu Enakmen Kebebasan Maklumat di muka depan Laman Web.
   DASAR KUALITI JKSNPP IALAH:
   "Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Pulau Pinang komited untuk melaksanakan pengurusan dan pengadilan kes-kes syariah berasaskan hukum Syarak dan undang-undang secara profesional, adil, cekap dan berkesan. Pelaksanaan sistem pengurusan kualiti akan sentiasa ditambahbaik sebagai landasan ke arah sebuah institusi kehakima syariah yang berwibawa."
   

Laman Web Rasmi Jabatan Kehakiman Negeri Pulau Pinang

Laman Web Rasmi Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Pulau Pinang

KUNJUNGAN HORMAT DARIPADA IPD SPT

KHAMIS, 22 OKTOBER 2020 – Pejabat Ketua Hakim, Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Pulau Pinang telah menerima kunjungan hormat daripada IPD Seberang Perai Tengah(SPT) yang diketuai oleh Ketua Polis IPD SPT, ACP Shafee bin Abdul Samad bersama enam orang pegawai daripada IPD berkenaan .

Turut serta dalam majlis kunjungan hormat ini adalah Ketua Pendaftar JKSNPP, Puan Hasniah binti Hassan bersama Penolong Pengarah Kanan, Tuan Mohd Mirza bin Abdul Rashid, Penolong Pengarah, Puan Dalila Hanisah binti Abu Bakar, Pegawai Penyelidik Ketua Hakim Syarie, Tuan Nik Suhaimi bin Nik Saberi serta pegawai - pegawai daripada Bahagian Sokongan Keluarga(BSK) yang lain iaitu En Mohd Mawardiey bin Salleh, En Mohd Hazwan bin Ismail dan Puan Norsuzianna binti Mohd Yusoff.

ipdspt1 ipdspt2

Isu- isu yang dibincangkan adalah mengenai proses pelaksanaan waran tangkap, prosedur mendapatkan pegawai pengiring bagi menghantar PhP yang dijatukan hukuman penjara oleh hakim, prosedur berkenaan proses tangkapan PhP yang berada di luar Negeri Pulau Pinang dan sebagainya.

Semua isu yang dibincangkan mendapat maklumbalas yang positif daripada pihak polis. Diharapkan hasil daripada kunjungan hormat ini dapat mengeratkan hubungan khususnya antara PDRM daerah ini dan BSK Pulau Pinang dalam usaha untuk membantu menguatkuasakan perintah-perintah nafkah Mahkamah Syariah.

 

 

 

Mobile / Web 2.0

Galeri Multimedia

E-Perkhidmatan

Maklumbalas

Statistik Pelawat

8286556
Hari ini
Kelmarin
Minggu ini
Minggu Lepas
Bulan Ini
Bulan Lepas
Jumlah Hari
395
3547
11550
28128
96146
102214
8286556

Hubungi Kami

Alamat:   No. 3, Jalan Batu Gantung, 10450 Pulau Pinang
Telefon: 04-830 7777
Faksimili: 04-830 7899
Emel: jksnpp@esyariah.gov.my
Hubungi Kami

  
Waktu Bekerja

Isnin-Khamis
8.00 pagi-1.00 t/hari
2.00 petang-5.00 petang
Jumaat
8.00 pagi-12.15 t/hari 
2.45 petang-5.00 petang
Sabtu & Ahad : Cuti Umum

 

 

 

Kalendar JKSNPP

Kalendar JKSNPP

Logo Web

Capaian Applikasi

ADOBE READER ADOBE FLASH PLAYER MOZILLA FIREFOX

Ikuti Kami

RSS FACEBOOK FLICKRTWITTERqr

Tarikh Kemaskini

 • Dikemaskini pada : 25 Julai 2023, 17:06:58. Oleh Unit ICT, JKSNPP