• PENGUMUMAN
  Sebarang pertanyaan berkaitan khidmat pengurusan dan kehakiman di JKSNPP, sila emel ke Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  ENAKMEN KEBEBASAN MAKLUMAT (FOI) PULAU PINANG
  Kerajaan Negeri mewartakan Enakmen Kebebasan Maklumat (FOI) Pulau Pinang pada 1 Januari 2015. Sila KLIK menu Enakmen Kebebasan Maklumat di muka depan Laman Web.
   DASAR KUALITI JKSNPP IALAH:
   "Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Pulau Pinang komited untuk melaksanakan pengurusan dan pengadilan kes-kes syariah berasaskan hukum Syarak dan undang-undang secara profesional, adil, cekap dan berkesan. Pelaksanaan sistem pengurusan kualiti akan sentiasa ditambahbaik sebagai landasan ke arah sebuah institusi kehakima syariah yang berwibawa."
   

Laman Web Rasmi Jabatan Kehakiman Negeri Pulau Pinang

Laman Web Rasmi Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Pulau Pinang

KUNJUNGAN HORMAT BSK PULAU PINANG KE IPD SPU

JUMAAT, 07 OGOS 2020 – Bahagian Sokongan Keluarga Negeri Pulau Pinang telah mengadakan kunjungan hormat kepada Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara yang antara lain bertujuan untuk menjalinkan kerjasama antara PDRM dengan BSK dan juga membincangkan isu-isu yg berkaitan seperti pelaksanaan waran tangkap dalam dan luar Negeri Pulau Pinang. 

 

bskpdrm1 bskpdrm2

 

Kunjungan hormat ini diketuai oleh Ketua Pendaftar JKSNPP, Puan Hasniah binti Hassan bersama Penolong Pengarah Kanan, Tuan Mohd Mirza bin Abdul Rashid, Penolong Pengarah, Puan Dalila Hanisah binti Abu Bakar, Pegawai Penyelidik, Tuan Nik Suhaimi bin Nik Saberi serta pegawai - pegawai BSK iaitu En Mohd Hazwan bin Ismail, En Mohd Mawardiey bin Salleh dan Pn Norsuzianna bin Mohd Yusoff.

Kunjungan hormat ini disambut mesra oleh Ketua Polis Derah Seberang Perai Utara, ASP Hj Noorzainy bin Hj Mohd Noor, Timbalan Ketua Polis, SUPT Siti Nor Salawati bin Saad serta 12 orang Ketua Bahagian atau wakil.

Isu-isu yang dibincangkan mendapat maklumbalas yang positif daripada pihak PDRM. Diharapkan hasil daripada kunjungan hormat ini dapat mengeratkan hubungan khususnya antara PDRM daerah ini dan BSK Pulau Pinang dalam usaha untuk membantu menguatkuasakan perintah-perintah nafkah Mahkamah Syariah khususnya di Pulau Pinang.

 

 

 

 

Mobile / Web 2.0

Galeri Multimedia

E-Perkhidmatan

Maklumbalas

Statistik Pelawat

6996797
Hari ini
Kelmarin
Minggu ini
Minggu Lepas
Bulan Ini
Bulan Lepas
Jumlah Hari
901
3174
10051
19883
51013
87185
6996797

Hubungi Kami

Alamat:   No. 3, Jalan Batu Gantung, 10450 Pulau Pinang
Telefon: 04-830 7777
Faksimili: 04-830 7899
Emel: jksnpp@esyariah.gov.my
Hubungi Kami

  
Waktu Bekerja

Isnin-Khamis
8.00 pagi-1.00 t/hari
2.00 petang-5.00 petang
Jumaat
8.00 pagi-12.15 t/hari 
2.45 petang-5.00 petang
Sabtu & Ahad : Cuti Umum

 

 

 

Kalendar JKSNPP

Kalendar JKSNPP

Logo Web

Capaian Applikasi

ADOBE READER ADOBE FLASH PLAYER MOZILLA FIREFOX

Ikuti Kami

RSS FACEBOOK FLICKRTWITTERqr

Tarikh Kemaskini

 • Dikemaskini pada : 09 Ogos 2022, 10:08:05. Oleh Unit ICT, JKSNPP