• PENGUMUMAN
  Sebarang pertanyaan berkaitan khidmat pengurusan dan kehakiman di JKSNPP, sila emel ke Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  ENAKMEN KEBEBASAN MAKLUMAT (FOI) PULAU PINANG
  Kerajaan Negeri mewartakan Enakmen Kebebasan Maklumat (FOI) Pulau Pinang pada 1 Januari 2015. Sila KLIK menu Enakmen Kebebasan Maklumat di muka depan Laman Web.
   DASAR KUALITI JKSNPP IALAH:
   "Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Pulau Pinang komited untuk melaksanakan pengurusan dan pengadilan kes-kes syariah berasaskan hukum Syarak dan undang-undang secara profesional, adil, cekap dan berkesan. Pelaksanaan sistem pengurusan kualiti akan sentiasa ditambahbaik sebagai landasan ke arah sebuah institusi kehakima syariah yang berwibawa."
   

Laman Web Rasmi Jabatan Kehakiman Negeri Pulau Pinang

Laman Web Rasmi Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Pulau Pinang

MAJLIS PENYAMPAIAN AMANAT YAA KETUA PENGARAH/KETUA HAKIM SYARIE JKSM KEPADA WARGA JKSNPP

KHAMIS, 25 APRIL 2019 – YAA Dato' Dr. Na'im bin Hj. Mokhtar, Ketua Pengarah/Ketua Hakim Syarie Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia(JKSM) telah berkesempatan menyampaikan amanat kepada Warga Kerja Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Pulau Pinang(JKSNPP) sebaik sahaja selesai mengendalikan kes - kes Mahkamah Rayuan Syariah Pulau Pinang.

Dalam amanat tersebut, YAA Dato' Dr. memperkenalkan moto CENDIKIA iaitu ringkasan kepada Cendikiawan, Ikhlas dan Amanah yang sememangnya perlu dijadikan pegangan dan panduan oleh semua pegawai dan kakitangan Mahkamah Syariah seluruh Malaysia khususnya di Pulau Pinang ini.

Bagi mendalami moto tersebut, dasar -dasar JKSM perlulah difahami terlebih dahulu dan berdiri teguh mempertahankannya. Selain itu, dalam usaha mempertahankannya pula, semua pihak tidak bolehlah bekerja dalam insilo dan bersikap individualistik. Sikap bekerjasama amatlah penting bagi membentuk satu pasukan yang kuat dan sekaligus dapat mengukuhkan agensi ini. Apabila semangat berpasukan ini dapat disemai maka perkhidmatan yang terbaik akan dapat disampaikan kepada masyarakat awam terutamanya di Pulau Pinang ini. Ini dapat memerikan persepsi positif kepada imej jabatan.

 

Mobile / Web 2.0

Galeri Multimedia

E-Perkhidmatan

Maklumbalas

Statistik Pelawat

8286681
Hari ini
Kelmarin
Minggu ini
Minggu Lepas
Bulan Ini
Bulan Lepas
Jumlah Hari
520
3547
11675
28128
96271
102214
8286681

Hubungi Kami

Alamat:   No. 3, Jalan Batu Gantung, 10450 Pulau Pinang
Telefon: 04-830 7777
Faksimili: 04-830 7899
Emel: jksnpp@esyariah.gov.my
Hubungi Kami

  
Waktu Bekerja

Isnin-Khamis
8.00 pagi-1.00 t/hari
2.00 petang-5.00 petang
Jumaat
8.00 pagi-12.15 t/hari 
2.45 petang-5.00 petang
Sabtu & Ahad : Cuti Umum

 

 

 

Kalendar JKSNPP

Kalendar JKSNPP

Logo Web

Capaian Applikasi

ADOBE READER ADOBE FLASH PLAYER MOZILLA FIREFOX

Ikuti Kami

RSS FACEBOOK FLICKRTWITTERqr

Tarikh Kemaskini

 • Dikemaskini pada : 25 Julai 2023, 17:06:58. Oleh Unit ICT, JKSNPP